FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Iron Man 2

Film

Ook al lijkt de populariteit van wapenmagnaat Tony Stark (Downey Jr.) alleen maar toegenomen sinds hij bekend heeft gemaakt dat hij Iron Man is, daarmee zijn z'n problemen nog niet de wereld uit. De Amerikaanse regering vindt namelijk dat Stark door zijn Iron Man-harnas te maken een gevaarlijk wapen de wereld in heeft geholpen, wat hij aan het leger moet afstaan. Daar denkt Tony zelf natuurlijk anders over. Het komt tot een rechtszaak tussen Stark en de kortzichtige senator Stern (Shandling). Tot Tony's verbazing komt zijn beste vriend James ?Rhodesy? Rhodes (Cheadle) in deze zaak tegen hem getuigen. Rhodesy is immers militair in hart en nieren, en is gedwongen te kiezen tussen zijn trouw aan Stark en zijn militaire plicht.

Daarnaast krijgt Tony ook nog een wraakzuchtige Russische crimineel genaamd Ivan Vanko (Rourke) op zijn dak. Deze meent nog een appeltje met de wapenhandelaar te schillen te hebben, en om Tony als Iron Man aan te kunnen smeedt Vanko een superuitrusting in elkaar met gevaarlijke zwepen die elektrische stroomstoten afgeven - en de slechterik Whiplash is geboren.

De regel dat in een vervolgfilm altijd alles groter en beter moet, gaat ook voor deze film op, want ditmaal krijgt Downey te maken met niet één maar twee verleidelijke vrouwen in zijn werkomgeving. Naast zijn assistente Pepper Potts (Paltrow) is daar namelijk ineens ook de mysterieuze roodharige Russin Natasha Romanoff (Johansson). Wat Stark niet weet is dat ook Romanoff er net als hij een alter ego op nahoudt - zo wordt zij een gevaarlijke spionne en moordenares onder de naam The Black Widow.

Dit vervolg maakt pas echt zijn naam waar als James Rhodes besluit om van een louche wapenhandelaar genaamd Justin Hammer (Rockwell) een oud Iron Man-harnas te kopen en zelf een tweede Iron Man te worden...

Genre Actie, Avontuur, Fantasy, Science Fiction, Thriller
Scenario Justin Theroux
Regie Jon Favreau
Cast Robert Downey Jr, Mickey Rourke, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Leslie Bibb, Olivia Munn, Kate Mara, Helena Mattsson
Speelduur 124 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Paramount Pictures, Marvel Entertainment, Marvel Studios
Releasejaar 2010
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 492373
Meer informatie FilmTotaal
Waardering 7.0
User-waardering 7.2
Aantal stemmen43
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.