FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


True Grit

Film

De 14-jarige Mattie Ross (de eerste speelfilmrol van Hailee Steinfeld) hoort dat haar vader is doodgeschoten door zijn rechterhand Tom Chaney (Josh Brolin). Omdat niemand zich werkelijk druk maakt om de moord, besluit ze zelf Chaney achterna te gaan. Daarvoor heeft ze echter wel hulp nodig.

Ze hoort dat de beste U.S. Marshall uit de buurt een zekere Reuben J. ?Rooster? Cogburn (Jeff Bridges) is, een man met ?true grit?, echte moed. Waar iedereen haar echter ook voor waarschuwt is dat Cogburn een vriend van de fles is en al jaren niet meer zo?n vaste revolverhand heeft.

Mattie laat zich echter niet van haar pad afbrengen, ook niet als blijkt dat Cogburn niet zit te wachten op een moeilijke zoektocht naar de moordenaar van een boer. En waar hij al helemaal geen zin in heeft is op de bemoeienis van een bijdehand wicht van 14 dat zo nodig met hem mee wil.

Dan verschijnt de Texas Ranger LaBeouf (Matt Damon) ten tonele. Hij zoekt Chaney voor een andere moord, en stelt voor samen naar hem op zoek te gaan. Het inrekenen van deze bandiet is namelijk niet iets om in je eentje te proberen. Als Mattie dan ook nog met een flinke zak geld over de brug komt, kan Cogburn eigenlijk geen nee meer zeggen.

True Grit is een remake van de gelijknamige film uit 1969 met John Wayne als Rooster Cogburn. Deze eerste versie is een tamelijk koddige vertoning waarin vooral de toen 61-jarige Wayne nog eens moest schitteren (hij had al een long verloren aan kanker, de ziekte waaraan hij uiteindelijk zou overlijden). De remake houdt zich veel meer aan het rauwe bronmateriaal, het gelijknamige boek van Charles Portis uit 1968, en laat een veel onsympathiekere versie van Cogburn zien.

Genre Actie, Avontuur, Drama, Western
Scenario Joel Coen, Ethan Coen
Regie Ethan Coen:Joel Coen
Cast Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper, Dakin Matthews, Jarlath Conroy, Paul Rae, Domhnall Gleeson, Elizabeth Marvel, Roy Lee Jones, Ed Lee Corbin, Leon Russom, Bruce Green, Candyce Hinkle, Peter Leung, Don Pirl, Joe Stevens, David Lipman, Jake Walker, Orlando Smart, Ty Mitchell, Nicholas Sadler, Scott Sowers, Jonathan Joss, Maggie A. Goodman, Brandon Sanderson, Ruben Nakai Campana
Speelduur 110 minuten
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Mike Zoss Productions
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 10-02-2011
DVD-release NL 22-06-2011
IMDB-score 7.6
Aantal stemmen IMDB 293219
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 16 jaarGeweld
Waardering 8.0
User-waardering 7.2
Aantal stemmen10
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.