FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Alpha and Omega

Film

De tekenfilm Alpha & Omega is een moderne versie van Romeo & Juliet met wolven in de hoofdrollen. Het verhaal speelt zich af in het Jasper National Park in Canada, waar alfawolf Kate het hart steelt van omegawolf Humphrey. Maar Humphrey staat onderaan de pikorde, terwijl Kate en haar roedel bovenaan staan.

Kate?s vader Winston wil dat ze trouwt met Garth, een alfawolf van een rivaliserende roedel. Daardoor zouden beide roedels één worden, waardoor ze sterker staan. Maar het klikt niet bepaald tussen Garth en Kate, en als zij er tijdens hun date stiekem tussenuit knijpt om een beetje water te drinken, komt ze Humphrey tegen. Plotseling worden ze neergeschoten met een verdovingspijl en verplaatst naar een wildreservaat in Idaho. Ze zullen het dus samen moeten rooien.

Het reservaat staat de wolven echter totaal niet aan, en geholpen door een paar vrienden proberen ze weer terug te komen naar Jasper. In hun pogingen naar huis te gaan, slaat de vonk over tussen Kate en Humphrey. Maar dat zal Kate?s vader nooit accepteren?

De stemmen in de originele versie worden o.a. vertolkt door Heroes-actrice Hayden Panettiere (Kate), Justin Long (Humphrey) en Danny Glover (Winston). Wijlen Dennis Hopper speelt één van zijn laatste rollen en gaf zijn stem aan Tony, de vader van Garth.

De Nederlandse stemmen van Kate en Humphrey zijn ingesproken door Jim Bakkum en Bettina Holwerda.

Genre Avontuur, Animatie, Komedie, Drama, Familie
Regie Anthony Bell, Ben Gluck
Cast Hayden Panettiere, Justin Long, Dennis Hopper, Christina Ricci, Danny Glover, Christine Lakin, Vicki Lewis, Bitsie Tulloch, Brian Donovan, Eric Price, Kevin Sussman, Chris Carmack
Label Lions Gate Family Entertainment, Crest Animation Productions
Releasejaar 2010
Bioscooprelease NL 02-02-2011
DVD-release NL 02-06-2011
Aantal stemmen IMDB 3.722
User-waardering Onbekend.
Aantal stemmen0
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.