FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Thor

Film

Met deze stripverfilming wordt ook Marvel-superheld Thor naar het witte doek gebracht. De arrogante dondergod Thor (Chris Hemsworth) mag dan een onverschrokken krijger zijn, maar door zijn doldrieste handelen wordt een eeuwenoude oorlog weer opgelaaid. Zijn vader Odin (Anthony Hopkins) verbant hem naar de aarde, waar hij voor straf onder de sterfelijke mensen moet leven. Pas als hij zijn kwetsbaarheid en nederigheid hervonden heeft, mag hij terugkeren naar Asgard, het rijk van de goden.

Nadat hij op aarde is geland, wordt Thor gevonden door wetenschapster Jane Foster (Natalie Portman). Zij ziet in hem vooral een zeer interessant onderwerp voor haar nieuwe onderzoek. Ondertussen zit de geheime organisatie S.H.I.E.L.D. ook niet stil, en agent Phil Coulsen probeert Thor te rekruteren voor dit nieuwe team van superhelden. Thor wil eigenlijk alleen zijn hamer Mjolnir terug, maar daarvoor moet hij zich eerst waardig tonen. Als de duivelse machten dan op aarde neerdalen en de mensheid bedreigen, ziet Thor zijn kans schoon om zichzelf te bewijzen.

Thor is een van de superhelden die hoort bij het superheldenteam The Avengers, waar ook Iron Man, The Hulk en Captain America toe behoren. De hele club krijgt in 2012 hun eerste gezamenlijke film, The Avengers. Deze film staat al jaren van tevoren bekend als een van de grootste filmprojecten ooit, zeker wat betreft de tamelijk nieuwbakken filmtak van Marvel Entertainment. Alleen het bij elkaar brengen van alle sterren was al een logistieke nachtmerrie?

Genre Actie, Avontuur, Thriller, Drama, Fantasy
Regie Kenneth Branagh
Cast Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Jaimie Alexander, Kat Dennings, Rene Russo, Jaimie Alexander, Idris Elba, Stellan Skarsgård
Land van oorsprong Verenigde Staten
Label Paramount Pictures, Marvel Entertainment, Marvel Studios
Releasejaar 2011
Bioscooprelease NL 27-04-2011
IMDB-score 7
Aantal stemmen IMDB 530252
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Waardering 7.5
User-waardering 7.1
Aantal stemmen44
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.