FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Film

De dromerige, enigszins naïeve Amélie Poulain (Audrey Tautou) woont in het hart van Parijs. Ze heeft een baantje in een café als serveerster, woont in een sfeervol appartement en hoewel haar leven nogal aan de saaie kant lijkt, is het toch oké. Het enige dat aan haar geluk ontbreekt, is dat ze een beetje eenzaam is.

Op een dag ontdekt Amélie bij toeval in haar appartement een stokoude, stoffige doos die gevuld is met allemaal schatten uit iemands jeugd. Ze besluit deze in het geheim terug te bezorgen bij de rechthebbende eigenaar, een man op leeftijd. Niet alleen zijn leven verandert voorgoed, ook haar leven neemt een drastische wending. Amélie ontdekt dat als zij iets goed doet voor de wereld, dat de wereld iets goeds doet voor haar. Zij overtuigt een vriendin te breken met haar problematische vriend en koppelt hem aan een ander. Zij steelt haar vaders tuinkabouter en stuurt hem op wereldreis. Ze schrijft liefdesbrieven en stuurt deze namens de overleden echtgenoot aan haar eenzame conciërge.

Op een dag ontmoet Amélie Nino (Mathieu Kassovitz). Nino?s grootste hobby is het verzamelen van leuke dingen; van voetafdrukken in het cement tot aan verscheurde pasfoto?s. Amélie is smoorverliefd op Nino, maar hij heeft niets in de gaten. En voordat het zover is, moet Amélie hemel en aarde bewegen.
Zullen zij elkaar ooit ontmoeten en samen gelukkig worden?

Le Fabuleux Destin D' Amelie Poulain, werd geregisseerd door Jean-Pierre Jeunet, die in 1989 doorbrak met zijn succesvolle, bizarre sprookje Delicatessen. Hij maakte een intens, romantisch sprookje, gestoken in een eigenzinnig, fantasievol en speels jasje. De film brak alle records in Frankrijk en is momenteel wereldwijd een enorm succes aan het worden.

Genre Komedie, Romantiek
Cast Audrey Tautou, Rufus, Jamel Debbouze, Claire Maurier, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Artus de Penguern, Yolande Moreau, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Clotilde Mollet, Urbain Cancelier, Maurice Bénichou
Land van oorsprong France, Germany
Label Claudie Ossard Productions, Union Générale Cinématographique (UGC), Victoires Productions
Releasejaar 2001
IMDB-score 8.6
Aantal stemmen IMDB 192.527
Meer informatie IMDb
User-waardering 7.5
Aantal stemmen22
Verdeling van de stemmen

april 2013

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.