FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Avatar

Film

Marinier Jake Sully (Worthington) is tijdens een gevecht op de planet aarde invalide geworden. Hij krijgt echter de mogelijkheid om een Avatar te mogen besturen. Dit zijn wezens die door mensen van een afstand gecontroleerd worden door middel van gedachten. De Avatars hebben de gedaante van Na'vi-wezens. Deze wonen op de planeet Pandora, waar mensen niet kunnen ademen. Daarom hebben zij Avatars gemaakt die met de Na'vi kunnen integreren. Deze Na'vi zijn drie meter lange katachtige schepsels met een felblauwe huid, gele ogen en spitse lange oren.

Jake reist in zijn Na'vi-gedaante af naar Pandora. Daar kan hij het goed vinden met de lokale bevolking. Als die het echter met de mensheid aan de stok krijgt dreigt er een veldslag uit te barsten tussen de mensen en de Na'vi. Hierbij lijkt Jake de kant van de blauwe bewoners van Pandora te kiezen, ook omdat hij verliefd is geworden op het Na'vi-meisje Neytiri (Saldana).

Avatar is de eerste speelfilm die James Cameron heeft gemaakt sinds hij eind 1997 met 'Titanic' kwam. Die film groeide vervolgens uit tot de meest succesvolle speelfilm aller tijden. Mede hierdoor kon Cameron bij filmstudio's en geldschieters wel een potje breken, waardoor hij de financiering kon krijgen voor deze film die van begin tot eind vol zit met de meest geavanceerde special effects en baanbrekende technologieën. Cameron's doel was om een film te maken die zó overweldigend zou worden dat deze enkel en alleen in een bioscoop tot zijn recht zou komen.

Genre Actie, Avontuur, Science Fiction, Romantiek
Scenario James Cameron
Regie James Cameron
Cast Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Joel Moore, Giovanni Ribisi, CCH Pounder, Laz Alonso, Wes Studi, Dileep Rao, Matt Gerald, Dean Knowsley
Speelduur 162 minuten
Land van oorsprong Verenigd Koninkrijk
Label Twentieth Century Fox Film Corporation, Dune Entertainment, Ingenious Film Partners
Releasejaar 2009
Bioscooprelease NL 17-12-2009
DVD-release NL 30-05-2011
IMDB-score 7.8
Aantal stemmen IMDB 1010182
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 12 jaarGeweldAngst
User-waardering 6.7
Aantal stemmen296
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.