Daredevil, Spiderman en Fantastic Four krijgen reboot

Ook de superheld Daredevil krijgt een zogeheten reboot. Dat betekent dat er een nieuwe film rond de blinde superheld komt, die los zal staan van de Daredevil-film uit 2003, met Ben Affleck in de titelrol. Geruchten over een Daredevil-reboot gingen al enige tijd, maar website DeadlineHollywood heeft het bericht nu bevestigd.

De comics van Daredevil worden net zoals die van Spiderman, Iron Man en Wolverine uitgebracht bij uitgeverij Marvel. De filmtak van Marvel heeft niet de rechten op Daredevil; die liggen bij filmstudio 20th Century Fox. Deze studio heeft ook de filmrechten op de X-Men Wolverine, de X-Men als geheel, en de Fantastic Four. Eerder al kondigde Fox aan dat ook de Fantastic Four een zogeheten reboot krijgen. Voornaamste reden voor deze reboots is dat de filmrechten op deze comics terug zouden gaan naar Marvel zodra Fox er geen verfilmingen meer van maakt. Om diezelfde reden besloot filmstudio Sony onlangs Spider-Man een reboot te geven.

Er zijn al een scenarist en een producent aangetrokken voor deze nieuwe Daredevil-film; De scenarist is David Scarpa, die eerder het scenario voor de remake van de sci-fi-film 'The Day the Earth Stood Still' schreef, en de producent wordt Peter Chernin. De aanstelling van Chernin is opvallend; als voormalig topman van NewsCorp, het moederbedrijf van Fox, gaf hij groen licht voor de slecht ontvangen eerder verfilmingen van Daredevil en The Fantastic Four.

Eerder al lieten actie-acteur Jason Statham en tekenaar en regisseur Frank Miller al weten dat zij graag samen een nieuwe Daredevil-film zouden willen maken. Het is nog niet bekend of zij bij deze nieuwe verfilming betrokken zullen worden.

Ook Daredevil krijgt reboot