Adam Sandler geeft stem aan Dracula

Adam Sandler is momenteel bezig met het verzamelen van enge vrienden voor de 3D komedie Hotel Transylvania. Sandler doet de stem van Dracula in een film gevuld met klassieke filmmonsters.

Andere beroemde stemmen in de film zijn Kevin James (als Frankenstein), Fran Drescher (the Bride), David Spade (Quasimodo), Cee Lo Green (the Mummy), en Andy Samberg als Jonathan, een doorsnee hotelgast,  die de nacht van zijn leven gaat beleven in het hotel. Steve Buscemi en Molly Shannon zullen ook stemmen verzorgen in de film. Hotel Transylvania zal worden geregisseerd door animatie-veteraan Genndy Tartakovsky (Star Wars: Clone Wars).

De film: Dracula (Sandler) opent een 5-sterren hotel, dat als schuilplaats dient voor beroemde monsters en hun familie. Ook Dracula's tienerdochter Mavis woont in het hotel. Alles gaat echter mis als een normale jongeman (Sandberg) het hotel ontdekt en verliefd wordt op Mavis. Het klinkt allemaal vrij zoetsappig maar de aanwezigheid van Tartakovsky is veelbelovend. 

Sandler was onlangs nog, naast Jennifer Anniston, te zien in Just Go With It. Later dit jaar zal de acteur beide  titelrollen spelen in Jack and Jill. Momenteel werkt Sandler aan opnames voor de film I Hate You, Dad, samen met ondere meer Andy Samberg en Leighton Meester. De laatste keer dat Sandler aan een animatiefilm meewerkte was de 2D flop 8 Crazy Nights in 2002.

"We zijn erg verheugd om te mogen werken met Adam, om een komische Dracula te verwezenlijken voor een nieuwe generatie," aldus Michelle Raimo-Kouyate van Sony Animation. "We hebben een origineel verhaal over een iconisch karakter, een ijzersterke cast die geregisseerd wordt door Genndy Tartakovsky, een regisseur die als geen ander een voorstelling van Transylvanië en zijn klassieke monsters kan maken, zoals dat alleen maar in een animatiefilm kan."

Hotel Transylvania zal vanaf 21 september 2012 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Wanneer de film in Nederland uitkomt, is nog onbekend.