Sigourney Weaver heeft wel zin in Alien 5

Sigourney Weaver heeft wel zin in een vijfde Alien-film. "Ik zou zelf graag nog een laatste deel maken waarin we terugreizen naar de planeet waar het voor mijn personage Ripley allemaal begon", zegt de Amerikaanse actrice in een interview met de filmsite Moviefone. "Voor mijn gevoel is haar verhaal nog niet af."

Toch heeft de 61-jarige actrice twijfels of zij de hoofdrol gaat spelen, mocht de film er ooit komen. "Hollywood heeft geen behoefte aan actieheldinnen van boven de zestig", zegt ze simpelweg. "Aan mij ligt het niet, ik denk dat ik die aliens nog een flink pak slaag kan geven."

Weaver speelde in 1979 voor het eerst de rol van legerofficier Ellen Ripley in de thriller Alien van Ridley Scott. Vooral het vervolg, de actiefilm Aliens uit 1986 van James Cameron, maakte van haar een wereldster. Uiteindelijk werden vier delen in de Alien-reeks gemaakt waarvan de laatste, Alien: Resurrection, in 1997 verscheen.

De actrice kan hoe dan ook uitkijken naar de film Prometheus, de tweede film die Scott regisseert over het Aliens-universum. Nu, ruim dertig jaar later, vertelt hij naar verluidt de oorsprong van de buitenaardse wezens. In Prometheus speelt Noomi Rapace, bekend als de spijkerharde Lisbeth Salander uit de Millennium-films, de hoofdrol. Deze film verschijnt volgend jaar zomer.


Sigourney Weaver heeft wel zin in Alien 5 (Foto: Novum)