Monster-regisseuse Patty Jenkins getipt voor Thor 2

Patty Jenkins is in onderhandeling om de superheldenfilm Thor 2 regisseren. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De 40-jarige Amerikaanse is vooral bekend als scenarist en regisseuse van Monster uit 2003, de film waar Charlize Theron een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor kreeg.

Jenkins werkte de afgelopen jaren vooral voor de Amerikaanse tv, waar ze afleveringen van Arrested Development, The Killing en Entourage regisseerde. Ze neemt momenteel Five op, een komedie over borstkanker. Jenkins voert de regie over een van de vijf delen van de film, haar eerste sinds 2003. Andere delen worden geregisseerd door Jennifer Aniston, Demi Moore en Alicia Keys.

Thor 2 kan al rekenen op de terugkeer van Chris Hemsworth, Natalie Portman en Anthony Hopkins. Kenneth Branagh regisseerde de eerste film over de Noorse dondergod maar besloot te bedanken voor deel twee. Brian Kirk, regisseur van de rauwe fantasyserie Game of Thrones, werd getipt voor Thor 2 maar hij heeft gekozen voor een tv-serie naar het boek Great Expectations van Charles Dickens.

Over de plot van Thor 2 is nog niets bekend. De film komt medio in 2013 in de bioscoop. Eerst is de superheld nog in The Avengers te zien. Deze film verschijnt op 3 mei in de Nederlandse bioscopen.


Monster-regisseuse Patty Jenkins maakt Thor 2 (Foto: Novum)