Disney brengt 4 klassiekers opnieuw in de bioscoop

Disney gaat Beauty and the Beast, Finding Nemo, Monsters Inc. en the Little Mermaid opnieuw op het witte doek vertonen. Deze mededeling werd gedaan nadat bekend was geworden dat de heruitgave van the Lion King de 80 miljoen Dollar grens was gepasseerd.

De 3D heruitgave van the Lion King bracht in minder dan een maand wereldwijd al bijna 100 miljoen Dollar op. Disney kondigde vervolgens aan om vier van haar klassieke tekenfilms, waaronder 2 Pixar films, eveneens in 3D opnieuw in roulatie te brengen.

De eerste film, die opnieuw op het witte doek te bewonderen is, zal Beauty and the Beast zijn, die op beperkte schaal vanaf 13 januari 2012 in de bioscoop te zien zal zijn. Na Beauty and the Beast volgt vanaf 14 september 2012 Pixars 3D update van Finding Nemo. Pixars Monsters, Inc in 3D zal vanaf 18 januari 2013 op het witte doek te zien zijn. Als laatste in het rijtje is vanaf 13 september 2013 ook The Little Mermaid in 3D, 24 jaar na de eerste release, weer weer in de bioscoop te zien.

"De geweldige verhalen en prachtige karakters zijn tijdloos," aldus Disneys studiobaas Alan Bergman. "Bij Disney zijn we zo gelukkig om een grote voorraad van beide te hebben."