Zombies verwond op set Resident Evil: Retribution

Wat is er aan de hand met zombiefilms? Eerder vandaag hadden we al nieuws over de set van World War Z, in Hongarije, waar bij een inval levensechte geweren in beslag werden genomen. Nu blijken er vandaag ook nog eens elf acteurs gewond te zijn geraakt op de set van Resident Evil: Retribution.

Een elftal acteurs, verkleed als zombies, stonden te wachten voor filmopnames op een platform toen deze plotseling in elkaar zakte. Zombies zijn gelukkig echte taaie rakkers en er vielen zodoende geen ernstige gewonden in de filmstudio in Toronto. Na een bezoekje aan een lokaal hospitaal konden de meesten dezelfde dag alweer aan het werk.

In een geschreven verklaring laat filmmaatschappij Davis films weten: "Het spijt ons te moeten erkennen dat er een ongeval heeft plaatsgevonden. Onze gedachten zijn bij een ieder die bij dit ongeluk betrokken was en we hopen op een snel en volledig herstel van de gewonden. Wij, als filmmakers, zullen met de lokale autoriteiten samenwerken om dit ongeval te onderzoeken."

Voor Resident Evil: Retribution worden momenteel opnames gemaakt in Canada. Men verwacht de opnames eind december dit jaar af te ronden. De film zal vanaf 14 september 2012 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekendgemaakt.