Bradley Cooper vervangt George Clooney in film

Regisseur Steven Soderbergh heeft Bradley Cooper de hoofdrol aangeboden in de film The Man From U.N.C.L.E. George Clooney zou eigenlijk die rol spelen, maar hij is om onbekende redenen uit het project gestapt. De 36-jarige Cooper gaat waarschijnlijk in op het aanbod, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Behalve Clooney hebben ook Matt Damon en Johnny Depp de rol van Napoleon Solo afgeslagen. Volgens geruchten heeft de 50-jarige Clooney de rol afgeslagen omdat hij te veel zou moeten stunten voor de rol.

De opnamen van The Man From U.N.C.L.E. vinden waarschijnlijk volgend jaar plaats, voordat Soderbergh begint aan zijn allerlaatste speelfilm Liberace met Michael Douglas als de excentrieke pianospeler. Daarna gaat de regisseur zijn carrière over een andere boeg gooien. Hij kondigt echter al jaren zijn vertrek uit de filmwereld aan.

The Man from U.N.C.L.E. speelt zich af in de jaren zestig en gaat over twee agenten die met handige gadgets de strijd aangaan tegen criminaliteit. De opnamen voor de actiefilm staan gepland voor volgend voorjaar.


Bradley Cooper vervangt George Clooney in film (Foto: Novum)