Ridley Scott wil Blade Runner 2 maken

Regisseur Ridley Scott werd recentelijk geïnterviewd door de Wall Street Journal. In het interview kwam de aangekondigde opvolger van Scotts klassieker Blade Runner, uit 1982, ter sprake. Tot op heden was het onduidelijk op welke manier de film een opvolger zou gaan worden. Van een remake van het origineel of een reboot was in elk geval geen sprake.

Scott geeft in het interview aan dat de film nu "een vervolgfilm dreigt te worden." De regisseur is in gesprek met diverse scenarioschrijvers om de geschikte persoon te vinden voor zijn script. "Ik denk dat ik weldra een schrijver kan vinden die mij een goed script kan leveren. We zijn al een behoorlijk eind op de goede weg." aldus de regisseur.

Scotts nieuwste film Prometheus is een kruising van een prequel en een spinoff van de eerste Alien film uit 1979. In de film draait het om een nieuw stel karakters die in het zelfde universum leven. In de nieuwe Blade Runner film zullen ook nieuwe gezichten te zien zijn. Over de vraag of Deckard (Harrison Ford) in de film te zien zal zijn is Ridley Scott duidelijk. "Nee, niet echt."

Prometheus draait vanaf 30 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen.