Nederlandse sterren in Paul Verhoeven-film

Paul Verhoeven heeft een Nederlandse sterrencast samengesteld voor zijn nieuwe filmproject. Robert de Hoog, Peter Blok, Ricky Koole, Gaite Jansen, Jochum ten Haaf, Carolien Spoor en Sallie Harmsen zijn te zien in Verhoevens versie van het filmproject Entertainment Experience. Deelnemers aan de wedstrijd die Verhoeven uitschreef, maken ook een versie van de film.

Naast de bekende filmsterren heeft de 73-jarige Verhoeven ook acteurs gecast op basis van de tweeduizend openbare audities die in het kader van Entertainment Experience zijn gehouden. Uit de castings zijn ongeveer 35 acteurs geselecteerd, van wie Verhoeven er nu drie heeft uitgekozen.

Het project bestaat in totaal uit acht delen van drie minuten. Kim van Kooten schreef de eerste minuten van het scenario. Verhoeven heeft samen met scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm uit veertig inzending het script van het tweede deel samengesteld.

Vorige week werd bekend dat Bredase mediastudenten verenigd in Nightwork Films het eerste deel van Verhoevens wedstrijd hebben gewonnen. Hun filmversie op basis van het Van Kootens scenario werd door het publiek het meest gewaardeerd.


Nederlandse sterren in Paul Verhoeven-film (Foto: Novum)