Brad Pitts pensioenplannen niet concreet

Brad Pitt is toch niet van plan om over drie jaar te stoppen met acteren. De 47-jarige acteur zei eerder deze week dat hij vanaf zijn 50e niet meer op het witte doek wil schitteren. Op die woorden komt hij terug. "Ik heb geen deadline gesteld", vertelt Pitt aan entertainmentblad The Hollywood Reporter.

"Maar ik zie mijn houdbaarheidsdatum als acteur wel steeds dichterbij komen", legt Pitt zijn eerder uitspraak uit. "En ik heb interesse in produceren." Eerder deze week leek Pitt zijn pensioen aan te kondigen. De acteur zei dat hij nog drie jaar voor de camera wil staan om zich vervolgens te storten op het produceren van films.

Pitt wil zich als filmproducent hard maken voor kleinere films. "Ik ben geïnteresseerd in complexe verhalen die het in het huidige systeem moeilijk hebben of niet het talent krijgen dat ze nodig hebben."

Niet alleen Pitt lijkt zich voor te bereiden op een afscheid uit de filmwereld, ook zijn levenspartner Angelina Jolie is minder verzot op acteren. "Ik ben altijd dankbaar geweest dat ik mocht acteren", zei de actrice eerder dit jaar. "Maar toen ik jonger was, had ik het harder nodig."