Schurk in Star Trek 2 bekendgemaakt

De Britse acteur Benedict Cumberbatch gaat de schurk spelen in de nieuwe Star Trek-film van J.J. Abrams. Voor Star Trek 2 is een script geleverd door Alex Kurtzman, Roberto Orci en Damon Lindelof. Dit is vandaag bekendgemaakt via het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

Het overgrote deel van de vast uit Star Trek (2009) zien we in het vervolg terugkeren. Zo zien we naast Chris Pine (Captain Kirk) onder meer Zachary Quinto, Zoe Saldana, Anton Yelchin, Simon Pegg, Karl Urban en John Cho weer op het witte doek verschijnen. Ook Alice Eve, Peter Weller en Noel Clarke zijn bevestigd voor een rol in de vervolgfilm, maar het is nog niet bekendgemaakt welke rollen zij gaan vertolken.

Alhoewel er geruchten gingen dat Benicio del Toro de rol van schurk zou gaan spelen heeft men gekozen voor Benedict Cumberbatch. Cumberbatch was onlangs nog op het witte doek te zien in Tinker Tailor Soldier Spy en zal vanaf begin februari te zien zijn in de Nederlandse bioscopen in de film War Horse van Steven Spielberg. De acteur is het meest bekend van zijn rol als Sherlock Holmes in de tv-serie Sherlock van de BBC.

Opnames voor Star Trek 2 zullen eind deze maand aanvangen. Star Trek 2 zal vanaf 17 mei 2013 in de bioscopen gaan draaien.