The Cabin in The Woods opent SXSW Filmfestival

The Cabin in The Woods is dit verkozen als openingsfilm op het SXSW Festival. Het filmfestival vindt plaats in Austin, Texas, en vindt plaats van van 9 tot 17 maart.

In de film gaat een vijftal vrienden naar een afgelegen hut in het bos. Al snel ontdekken ze echter dat ze dat beter niet hadden kunnen doen. Het verhaal klinkt voorspelbaar maar toch weet Whedon er een originele draai aan mee te geven. The Cabin In The Wood is geregisseerd door Drew Goddard die met deze film zijn regiedebuut maakt. 

Goddard werd bekend met zijn scripts voor onder meer Cloverfield en de tv-series Alias en Lost. Goddard werkt momenteel aan het scenario voor Spielberg's Robopocalypse. Het scenario voor The Cabin in The Woods is geschreven door Joss Whedon. Whedon maakte eerder naam met films als Serenity en de tv-serie Firefly.

Op het SXSW Festival zijn ook de wereldpremières te beleven van onder meer Neil Berkeley's Beauty Is Embarrassing, Jonas Åkerlunds Small Apartments en Ciarán Foy's Citadel. Ook zal de sromme film The Oyster Princess van Ernst Lubitsch, uit 1919, worden vertoond met muzikale begeleiding van de band Bee vs. Moth.


The Cabin in The Woods.