Titans-regisseur pakt Ninja Turtles aan

Jonathan Liebesman wil de nieuwe film over de Teenage Mutant Ninja Turtles regisseren. De Turtles worden in de nieuwe film gespeeld door acteurs van vlees en bloed. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Liebesman is vooral bekend van zijn sciencefictionfilm World Invasion: Battle Los Angeles en de volgende maand te verschijnen fantasyfilm Wrath of the Titans. Transformers-regisseur Michael Bay gaat de nieuwe Turtles-film produceren.

De tv-serie Teenage Mutant Hero Turtles werd in de jaren tachtig een onverwacht grote hit. De vier gemuteerde schildpadden beheersten allemaal een andere oosterse vechtkunst maar aten alleen pizza en hielden verder vooral van skateboarden, computerspelletjes en andere populaire tienerbezigheden.

In de jaren negentig verschenen drie Turtles-films met echte acteurs. In 2007 verscheen de computeranimatiefilm TMNT. Hierin leken de personages erg op de figuren uit de animatieserie, maar de plot was veel rauwer en gewelddadiger.

Het valt te bezien of de acteurs zich, net als in de eerste drie films, weer in omvangrijke groene schildpadpakken hijsen. Wellicht wordt gebruikgemaakt van moderne motion capture-technieken, waarbij bewegingen van acteurs worden overgezet op digitaal geanimeerde personages.

Het scenario wordt geschreven door Josh Appelbaum and André Nemec, bekend van Mission: Impossible - Ghost Protocol. Over de plot is nog weinig bekend, anders dan dat de makers het over een geheel andere boeg willen gooien. Niet verwonderlijk, want de drie bestaande Turtles-films staan tegenwoordig bekend als een toonbeeld van goedkope, wansmakelijke producties met slechte stunts.

De première van Teenage Mutant Ninja Turtles staat gepland voor 2014.


Titans-regisseur pakt Ninja Turtles aan (Foto: Novum)