Max Landis gaat Chronicle 2 schrijven

Chronicle-schrijver Max Landis is aangenomen om het tweede deel van de superkrachtensage te maken. Hoe het verhaal van het vervolg verloopt is nog onbekend, zo blijkt uit een bericht op de website Deadline.

De film Chronicle wordt verteld vanuit de tiener Andrew, die een bijzondere dag in zijn leven filmt met zijn camera. Op een avond gaat hij met twee jongens naar een verlaten boerderij, waar ze eenn vreemd gat met een gloeiend object aantreffen. Als de jongens dichterbij komen, beginnen hun neuzen te bloeden en ervaren ze intense pijnen. Als het object rood wordt blokkeert de camera en maken ze dat ze wegkomen. Een paar weken later ontdekken de drie dat ze telekinetische gaven hebben. Ze kunnen objecten en personen verplaatsen met hun gedachten. Ze blijken echter niet alle drie even goed om te kunnen gaan met de macht en verantwoordelijkheid die bij hun krachten komen kijken.

De avontuurlijke actiefilm heeft inmiddels ruim honderd miljoen dollar opbracht in de wereldwijde box office. De film verschijnt aankomende donderdag in de Nederlandse bioscoopzalen.