Michael Bay maant klagende Turtles-fans tot rust

Michael Bay vindt dat alle klagende fans van de Teenage Mutant Ninja Turtles even rustig moeten ademhalen voordat ze hem op internet verguizen. Eerder deze week werd bekend dat Bay in zijn nieuwe film van de schildpadden uit de populaire animatieserie geen aardse mutanten maar buitenaardse wezens wil maken. Daarop beklaagden vele fans zich op internet dat hij hun geliefde jeugdserie om zeep zou helpen.

"Fans moeten even ademhalen en chillen. Ze hebben het scenario nog niet gelezen", schrijft Bay op de blog Shoot for the Edit, waarop hij zijn fans wel vaker toespreekt. "Ons team werkt nauw samen met een van de bedenkers van de serie om het complexe achtergrondverhaal uit te breiden. Relax, we stoppen alles in de film waarom jullie in eerste instantie fans zijn geworden."

Zelfs de Britse krant The Guardian haalde scherp uit naar de filmmaker van Transformers-faam. "Als de Turtles buitenaardse wezens worden, is alles verpest - hun wens tot acceptatie, hun rare straattaaltje uit de jaren tachtig, hun honger naar pizza. Alles."

"Moeten we echt geloven dat er een buitenaards ras van reuzenschildpadden bestaat die toevallig allemaal vernoemd zijn naar beroemde schilders uit de Renaissance van deze planeet, Engels spreken en met een grote rat naar de aarde zijn gekomen om dan in het riool te gaan wonen? Onwaarschijnlijk, Michael Bay, onwaarschijnlijk", schreef de krant.

Ook Robbie Rist, die in de op de tv-serie gebaseerde speelfilm uit 1990 de stem van de Turtle Michaelangelo insprak, was niet mild tegen Bay. "Ik weet dat het een beetje raar is om in pratende gemuteerde schildpadden te geloven, maar moet ik nu geloven dat ze ninja's zijn van een andere planeet? De verkrachting van de herinneringen uit onze kindertijd duurt voort."

Wanneer Bay met de opnames van de nog titelloze Turtles-film begint, is onbekend. De film moet eind volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen draaien en verschijnt ook in 3D.


Michael Bay maant klagende Turtles-fans tot rust (Foto: Novum)