FOK!filmtips van de dag: Night Watch en Cast Away

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Het aanbod van vanavond is aardig. Toch komen de meest interessante films later op de avond. Zo gaat onze voorkeur niet uit naar Fantastic 4 (om 20.30 uur op RTL 7) of de romkom It’s Complicated (20.30 uur op Net 5) maar naar Night Watch en Cast Away.

Nochnoy Dozor, oftewel Night Watch, is een indrukwekkende fantasyfilm van Russische makelij. In de film van Timur Bekmambetov zien we hoe magische wezens in Moskou elkaar in een epische strijd tegenkomen. Aan de éne kant zien we een leger van lichtmagiërs tegenover een leger van nachtwezens zoals vampieren en heksen. De film was het eerste deel van een trilogie waar tot nu toe helaas twee delen verschenen. De opvolger Dnevnoy Dozor (Day Watch) is de meest succesvolle film tot nu toe in de geschiedenis van de Russische cinema. In Rusland brak de film in het jaar van uitkomen de kijkersrecords van Spider-Man 2 en Lord Of The Rings 3. Een heerlijke naargeestige donkere film met prachtige effecten en een sterk verhaal. Night Watch is vanavond om 22.15 uur op RTL 7.

Night Watch

Mocht je meer zin hebben om weg te dromen op een mooi eiland, dan moet je tot 23.45 uur wachten. Dan is op BBC 1 de film Cast Away te bewonderen. De film gaat over de hoofdpersoon Chuck Noland (Tom Hanks) die werkt voor de Amerikaanse pakketdienst FedEx. Tijdens de kerstdagen moet hij vanuit Memphis, waar hij samen met zijn vriendin Kelly (Helen Hunt) woont, per vliegtuig pakketten afleveren ergens aan de andere kant van de wereld. Onderweg verliezen de twee het radiocontact en raakt Noland van koers af. Hij belandt in een hevige storm en door de turbulentie raakt het vliegtuig onbestuurbaar en stort in de Stille Oceaan. Chuck kan maar net aan deze ramp ontsnappen en drijft in een oplaaasboot op zee. Als hij weer bijkomt ligt hij op het strand van een onbewoond eiland.

Cast Away

Heb je al zin in vanavond? Wij wel. Veel plezier!