Iron Man 3 introduceert vijand Firepower

Iron Man 3 heeft een nieuwe vijand toegevoegd aan de line-up. Tony Stark moet het nu opnemen tegen Jack Taggert, in de Marvel-wereld beter bekend onder de naam Firepower.

Taggert is in de stripboeken een piloot van een experimenteel pak genaamd Project: Firepower. Het duurt niet lang voordat Taggert de technologie tegen Stark Industries wil gebruiken.

Firepower is niet de enige vijand die de makers op het oog hebben. Eerdere geruchten noemden acteurs James Badge Dale voor de rol van Savin / Coldblood en Ben Kingsley als de grote antagonist van de film: The Mandarin. Naast deze geruchten heeft voormaling Iron Man-regisseur Jon Favreau deze week bevestigd dat hij de rol van Tony Starks chauffeur nogmaals gaat spelen.

Over het plot van de film is nog weinig bekend. De film verschijnt op 3 mei 2013 in de Briste bioscoopzalen. Nederland is volgens de uitgever iets eerder: Wij kunnen op 24 april 2013 de film bekijken.

Firepower

De informatieafbeelding van Firepower zoals gemaakt door Bob Layton voor Mark Bright, maker van Iron Man-stripboekreeks Armor Wars