Jim Carrey stapt uit Dumb & Dumber 2

Jim Carrey heeft besloten niet mee te spelen in Dumb & Dumber 2. Volgens de acteur waren productiemaatschappijen New Line Cinema en Warner Bros niet enthousiast genoeg over het vervolg op Carrey's hit Dumb & Dumber uit 1994.

"Ik had verwacht dat ze geen seconde hadden hoeven nadenken over het maken van Dumb & Dumber To. Ik bedoel, de titel impliceert dat al", zegt de 50-jarige Carrey op de website van het Amerikaanse programma Entertainment Tonight.

Regisseur Peter Farrelly, die met zijn broer Robert de film zou maken, kondigde drie maanden geleden nog trots aan dat hij zowel Carrey als Jeff Daniels had weten te schaken om de hoofdrollen wederom op zich te nemen. Dat was verrassend, want normaliter is Carrey geen fan van vervolgfilms.

Het vervolg op Dumb & Dumber is al een veelbesproken onderwerp sinds het succes van het origineel. In 2003 verscheen het officieuze vervolg Dumb and Dumberer: When Harry met Lloyd, ook van New Line Cinema. Hierin speelden echter twee andere acteurs de hoofdrollen, wat vele fans in het verkeerde keelgat schoot.

Carrey blijft wel met de filmstudio's samenwerken. Volgend jaar verschijnt zijn nieuwe komedie The Incredible Burt Wonderstone, ook van New Line en Warner. Hierin speelt hij een aan lager wal geraakte goochelaar in Las Vegas.


Jim Carrey stapt uit Dumb & Dumber 2 (Foto: Novum)