Dean Saunders ook te horen in Asterix & Obelix

Dean Saunders gaat de stem inspreken van de Britse Megacursus van de Franse film Asterix & Obelix bij de Britten. De oudere broer van Ben Saunders heeft zin in zijn nieuwe baantje als stemacteur. "Voor mij is dit een geweldige kans om in een andere discipline toch mijn stem te gebruiken," zegt hij in een verklaring van distributeur Cinéart.

Saunders wil met de film een andere kant van zichzelf laten zien. "Ik hoop in de toekomst mijn horizon te kunnen verbreden met soortgelijke activiteiten." De zanger won in 2011 Popstars.

Ook zanger en acteur Jeronimo van Ballegoijen gaat een stem inspreken. Hij is te horen als Hippix, het ijdele neefje van Heroix. Obelix klinkt in de 3D-film als Youp van 't Hek. De menhirbouwer wordt in de film gespeeld door Gérard Depardieu. Patrick Martens spreekt de stem in van Asterix.

In de film probeert Julius Caesar de macht in Groot-Britannië over te nemen. De Britse koningin vraagt in Gallië om hulp en komt uit bij Asterix en Obelix. De film draait vanaf 17 oktober in de bioscopen.


Dean Saunders ook te horen in Asterix & Obelix (Foto: Novum)