CC2012: titels en releasedata Marvel-films

Op de eerste Comic-Con na de release van The Avengers heeft filmstudio Marvel meer informatie vrijgegeven over de zogenoemde Tweede Fase van de Avengers-filmserie. Titels en releasedata, alsmede logo's en concept art werden bekend gemaakt.

Eerder was al aangekondigd dat 2013 de release zou zien van de derde Iron Man- en de tweede Thor-film. Hiervan zijn nu de titels bevestigd: Iron Man 3 en Thor: The Dark World. De films komen nog steeds uit in respectievelijk mei en november. De tweede Captain America-film heeft als titel Captain America: The Winter Soldier gekregen. De releasedatum ligt in april 2014.

Naast deze vervolgfilms breidt Marvel hun Avengers-universum nog iets verder uit. Na de buitenaardse praktijken in Thor en The Avengers is het tijd voor The Guardians of the Galaxy, over een verzameling helden van diverse planeten. Marvel liet ook wat concept art zien:

Concept art The Guardians of the Galaxy

Deze film verschijnt in augustus 2014. Daarnaast maakte Marvel bekend dat Ant-Man, waar al langer geruchten over gingen, inderdaad een verfilming gaat krijgen. Een releasedatum hiervoor is niet bekend, maar de titel is simpelweg Ant-Man. Van alle films zijn ook de logo's vrijgegeven:

Logo Iron Man 3

Logo Thor: The Dark World

Logo Captain America: The Winter Soldier

Logo Guardians of the Galaxy

Logo Ant-Man

Wanneer een tweede The Avengers verschijnt, is niet bekendgemaakt. Met de nu aangekondigde titels is het echter niet waarschijnlijk dat deze voor 2015 zal verschijnen.