Man geneest van lui oog na zien Hugo 3D

Toen de film Hugo vorig jaar op het witte doek verscheen viel op dat regisseur Martin Scorsese op een indrukwekkende manier gebruik had gemaakt van 3D. Dit gaat nu nog een stapje verder: de 67-jarige Bruce Bridgeman leed tot voor kort aan stereo blindheid, in zijn geval een lui oog. Dit houdt in dat hij geen diepte kon zien. Op een dag besloot hij om een bioscoopkaartje Hugo in 3D aan te schaffen en tijdens het begin van de film zag Bridgeman onverwachts diepte. Het effect bleef zelfs aanwezig lang nadat hij de bioscoop had verlaten.

Men vermoedt dat de hersenen van Bridgeman wel in staat waren om een 3D wereld te onderscheiden, maar dat de driedimensionale effecten van Hugo uiteindelijk "een knop" hebben omgezet. Hij is er uiteraard zeer content mee:

“Het was letterlijk een hele nieuwe dimensie van mijn zicht. Ongelooflijk en opwindend. Ik was perplex toen ik een lantaarnpaal zag die géén onderdeel was van de achtergrond. Bomen, auto's en ook mensen komen nu voor mij veel mooier op mij over dan voordat ik in de bioscoop was gaan zitten".

Eens proberen of Hugo 3D op jou ook speciale effecten heeft? Hieronder kun je de trailer nog eens bekijken.