'Armageddon' blijkt fictie

Al sinds 1998 vraagt iedereen het zich af, maar er is nu eindelijk een definitief antwoord: kan een groep olieboorders een planetoïde in de ruimte in tweeën splitsen door er een atoombom in te laten ontploffen? Het antwoord is definitief: NEE!

In de film Armageddon vertrekt Bruce Willis met zijn team van de beste olieboorders ter wereld naar een planetoïde die recht op de aarde afgaat en alles zal vernietigen. Dankzij een geniaal plan van de NASA en het talent van Willis en zijn makkers redden ze de aarde door deze planetoïde te splijten via een atoombom. Vier studenten van de Universiteit van Leicester zijn gaan onderzoeken of Michael Bay (maker van de film) met Armageddon een realistisch filmdrama heeft weten neer te zetten. Na het opstellen van een ongelooflijk moeilijke wiskundige berekening, zijn ze tot de conclusie gekomen dat 'er geen bom sterk genoeg is om een planetoïde ter grootte van Texas (ca 1000 km) te verbrijzelen'. Tevens zou men deze bom veel eerder moeten laten afgaan dan de film aftekent: op meer dan tien miljard kilometer van de aarde. Dat is dus ver buiten de baan van de buitenste planeet van ons zonnestelses, veel te ver voor een werkbezoek van een stel olieboorders.

14 jaar na de film en een uitgebreid onderzoek verder kunnen we nu dus definitief stellen dat Armageddon lariekoek is. De studenten hadden overigens ook andere films van Michael Bay kunnen kijken als Transformers, The Island of Bay Boys om te kunnen concluderen dat zijn films kul van de bovenste plank bevatten. Dit neemt overigens niet weg dat deze met een bak popcorn prima te versmaden zijn.

Armageddon_fictie

Na jarenlang onderzoek blijkt dus dat dit shot is gecreeërd met behulp van CGI.