Alf-film geproduceerd door Jordan Kerner

Na The Smurfs zal Jordan Kerner weer een tv-serie naar de bioscoopzalen brengen. Voor Sony Animation zal hij een nieuwe verfilming van de tv-serie Alf gaan produceren. Paul Fusco, de oorspronkelijke stem van Alf, zal waarschijnlijk ook nu de stem vertolken van de harige alien.  

De sitcom Alf was in de tweede helft van de jaren '80 zeer populair in Amerika en Europa. Het verhaal gaat over Alf, een alien die ternauwernood ontsnapt van zijn ten onder gaande thuisplaneet Melmak. Hij belandt op aarde, om precies te zijn op de schuur van de familie Tanner. Alf blijft bij de familie, maar hij moet verborgen blijven voor de buitenwereld. Vooral onverwachte bezoekjes van buren of schoonmoeders leveren daarom hachelijke situaties op, het resultaat is vaak dat Alf zich in de keuken moet verschansen.

Dit soort akkefietjes gingen 102 afleveringen door. Hoe hierover een bioscoopfilm moet gemaakt worden is nog niet helder, er zijn ook nog geen schrijvers bij het project betrokken. Met producent Kerner heeft Sony Animation wel iemand die ervaring heeft met films gebaseerd op tv-series. Eerder produceerde hij Inspector Gadget en The Smurfs. Van laatstgenoemde is Kerner net klaar met de productie van het tweede deel.  

Overigens was er in 1996 al een tv-film over Alf. De alien is in deze film gevangen door militairen, maar weet dankzij twee wetenschappers te ontsnappen.

  

Alf