Documentaire over Bart Chabot wint filmprijs

De korte documentaire Interzone - Gedichten van Bart Chabot, van Jeroen S. Rozendaal, heeft op het Nederlands Film Festival de Filmprijs van de Stad Utrecht gewonnen. Dat maakte de organisatie woensdagavond bekend. De onderscheiding wordt toegekend aan de beste debuutfilm van het festival.

De prijs bestaat uit een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van vijfduizend euro. Rozendaal ontving de prijs uit handen van burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen.

Interzone - Gedichten van Bart Chabot is een deels gedramatiseerde documentaire over de bekende Nederlandse dichter en schrijver. Hij begon zijn carrière als optredende dichter, maar met de jaren kwamen poëzie en performance steeds verder uiteen te liggen. De hoofdpersoon komt tijdens een tournee in zijn hotelkamer terecht in de gedichten van Chabot.

Ook Raymond Thiry, Remco Campert, Gerrit Komrij, Tjitske Jansen, Anton Corbijn en Ronald Giphart zijn in de film te zien. Tijdens het maken van de film werd bij Chabot een tumor geconstateerd, met ingrijpende gevolgen voor de maak van de documentaire.


Documentaire over Bart Chabot wint filmprijs (Foto: Novum)