Jeronimo spreekt Asterix en Obelix-filmpersonage in

Vandaag hebben wij de eerste in een reeks van drie video's ontvangen van de Asterix en Obelix-recordingopnames. In de eerste video zien wij Jeronimo, die de stem van Hippix inspreekt.

Jeronimo is nog een beginneling op het gebied van films. Zijn eerste filmrol had hij te pakken met Timboektoe, die in 2007 verscheen. In de film Asterix en Obelix: Op Bezoek Bij De Britten is hij te horen als Hippix, het verwende neefje van Heroix (het stamhoofd van het dorp waarin Asterix en Obelix wonen). Hippix zijn vader stuurt hem naar het dorp van Asterix en Obelix in de hoop dat zij een man van hem kunnen maken. Hippix is alleen vooral geïnteresseerd in meisjes en zijn muziek. Romeinen en vechten interesseren hem niks.

Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië. Ondanks een moedige strijd, zijn de Britten kansloos tegen zijn beruchte Romeinse leger. De Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier Flegmatix naar Gallië om hulp te vragen. Ondertussen hebben Asterix en Obelix hele andere zorgen: Hippix.

Als Flegmatix de problemen in zijn Koninkrijk voorlegt aan de Galliërs, geven ze hem een ketel met hun beroemde toverdrank. Samen met Asterix, Obelix en Hippix keert hij terug naar Engeland. Daar wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Flexmatix en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Helemaal afgeleid van hun missie, raken ze de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix ontvoerd door de Romeinen. Kunnen onze helden het Britse koninkrijk nog van de ondergang redden?

De film Asterix en Obelix: Op Bezoek Bij De Britten draait vanaf 17 oktober in de bioscoop.