Volledige cast Spijt! bekendgemaakt

De complete cast van de Carry Slee-boekverfilming Spijt! is vandaag bekendgemaakt. Distributeur Just Film Distributionm heeft laten weten welke acteurs en actrices in de film gaan meespelen.

Een recordaantal van meer dan 12.000 jongens en meisjes hadden zich aangemeld om auditie te doen voor een van de hoofdrollen in de nieuwe Carry Slee-film Spijt!. Uiteindelijk werden ruim 3.000 kandidaten, in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, in maart dit jaar uitgenodigd om, met het spelen van een korte scène, te tonen dat zij een hoofdrol waard waren.

Na het bekijken van duizenden meters film en verschillende audities maken regisseur Dave Schram van Shooting Star Filmcompany en schrijfster Carry Slee vandaag met trots de namen bekend van de drie jeugdige hoofdrolspelers.

Het scenario is net als bij Razend, die in 2011 werd uitgeroepen tot Beste Jeugdfilm van het jaar, geschreven door Dick van den Heuvel in samenwerking met Maria Peters (Kruimeltje, Pietje Bell 1 & 2, Afblijven, Sonny Boy) en wordt geregisseerd door Dave Schram (Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser, Razend). Na Afblijven, Timboektoe, Radeloos, Lover of Loser en Razend is Spijt! de zesde Carry Slee-film. Carry Slee is daarmee de meest verfilmde schrijfster.

De film Spijt! gaat over Jochem, die zich niet erg gelukkig voelt. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelfs mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaan ze Jochem zoeken om te zeggen dat het hen spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat…

Spijt! wordt net als alle andere Carry Slee-verfilmingen gemaakt in coproductie met JustBridge en de KRO. Vanaf voorjaar 2013 is Spijt! in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Spijt

v.l.n.r. Fabienne Bergmans, Brahim Fouradi, Dorus Witte, Eileen Farnham, Gregory Samson, Robin Boissevain, Stefan Collier, Charlotte Bakker, Rik van Elk, Nils Verkooijen