Foxx speelt Electro in Amazing Spider-Man 2

Naast het nieuws dat Chronicle-acteur Dane DeHaan is gecast als Harry Osborn in The Amazing Spider-Man 2 hebben we meer castingnieuws. Niemand minder dan Jamie Foxx gaat de vijand Electro spelen in de superheldenfilm.

Mark Webb, regisseur van de eerste The Amazing Spider-Man-film is ook nu weer genesteld op de regiestoel. Hij heeft in een interview met ET gezegd dat Foxx, die vanaf 19 januari te zien is als Django in Django Unchained, de rol van vijand oppikt. Volgens Webb is Electro 'een geniaal elektrisch persoon die alle pech in de wereld lijkt te hebben…en voordat je het weet knapt er iets bij hem'.

Het is een erg makkelijke uitleg van het personage, maar volgens Marvel is Electro iets gecompliceerder:

Opgevoed door zijn overbezorgde moeder, nadat zijn vader hen verlaten, koestert Maxwell Dillon grote ambities om elektrotechnisch ingenieur te worden. Echter, na overtuigd te worden door zijn moeder dat hij niet slim genoeg is om zo'n carrière na te streven, start Max met tegenzin een baan als kabelwerker voor een elektrische bedrijf.

Als bij het repareren van een hoogspanningslijn Max nog steeds verbonden zit met een spoel, wordt hij door de bliksem getroffen. In plaats van te worden gedood veroorzaakt het bizarre ongeluk een mutagene verandering in zijn zenuwstelsel, waardoor hij hoge hoeveelheden elektriciteit kan genereren en controleren. Na het maken van een kleurrijk kostuum wendt Max zich tot een leven van misdaad als Electro.

De film The Amazing Spider-Man 2 verschijnt op 24 april 2014 in de Nederlandse bioscoop.

Electro
Electro