Christoph Waltz heeft geen tijd voor Muppets

Christoph Waltz heeft nee moeten zeggen tegen The Muppets. De Oostenrijkse acteur zou een Interpol-agent gaan spelen in het vervolg op de komedie The Muppets, maar moet de rol laten schieten. De acteur heeft het te druk met andere films, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 56-jarige Waltz heeft dit jaar gewerkt aan de film Django Unchained van Quentin Tarantino. Daarnaast heeft hij een rol in het drama The Zero Theorem van Monty Python-ster Terry Gilliam en gaat hij Mikhail Gorbatsjov spelen in het drama Reykjavik.

Ty Burrell, bekend van zijn rol in de komedieserie Modern Family, neemt de rol van Waltz in het Muppets-vervolg over. De tweede film speelt zich af in Hollywood en Europa. In The Muppets zaten flink wat kleine rolletjes voor filmsterren, maar de rol van Interpol-agent is een vrij grote. Een ander belangrijk personage in de plot is een Russische dame.

The Muppets uit 2011 was een groot financieel succes. De film werd geïnitieerd en geschreven door Jason Segel, die ook een rol had in de film. Hij keert niet terug voor het vervolg. James Bobin zal wel weer de regie op zich nemen.


Christoph Waltz heeft geen tijd voor Muppets (Foto: Novum)