Cumberbatch zijn rol in Star Trek Into Darkness

De afgelopen weken waren er veel geruchten rondom de rol van Benedict Cumberbatch. Speelt hij Khan in de film Star Trek Into Darkness of niet? Is het dan toch de telepathische Gary Mitchell? Het verlossende antwoord komt van Benedict zelf.

Mocht je niet willen weten welke rol Cumberbatch op zich neemt, stop dan nu met lezen.

In een interview met Access Hollywood laat de acteur weten dat hij de rol speelt van… "John Harrisson, een terrorist en nieuw personage. Hij is iemand die niet de alledaagse, tweedimensionale schurk is, hij heeft een zeer bijzonder doel", zo legt Cumberbatch uit. "Ik hoop dat er in de film ook een moment zit dat je met hem kan meeleven en kan sympathiseren met de motieven waar hij voor strijdt, niet zozeer met de achtergrond en de vernietiging die hij veroorzaakt."

De acteur blikt in het interview terug op zijn rol van Harrison. "Het was een geweldige tijd, niet alleen omdat hij de vijand is en de antagonist, maar ook omdat hij een duidelijk doel heeft en het niet moeilijk is om zijn beweegredenen op bepaalde momenten te zien." En wat te denken van de geruchten over Khan na het verschijnen van de de Japanse aankondigingstrailer? De knipoog naar de film Star Trek II: The Wrath Of Khan noemt Cumberbatch 'interessant'. " Speculatie is speculatie en dat is altijd leuk."

Star Trek Into Darkness verschijnt op 6 juni 2013 in de bioscoop.

Japanse versie van de Star Trek Into Darkness aankondigingstrailer