Star Trek-schurk is 'gewone burgerman'

Eerder schreven wij dit ook op FOK!, maar nu komt het woord van regisseur J.J. Abrams. De schurk in Star Trek Into Darkness is een gewone burgerman. "Deze man lijkt volkomen normaal, dat is wat hem zo gevaarlijk maakt", zegt regisseur J.J. Abrams tegen de fansite Trekmovie.

De rol van schurk John Harrison wordt vertolkt door de Londense acteur Benedict Cumberbatch, vooral bekend als Sherlock Holmes in de Britse tv-serie Sherlock en als The Necromancer in de drie Hobbit-films. Abrams heeft aan hem de rol omschreven als een combinatie van Hannibal Lecter, The Joker uit The Dark Knight en de geflipte Jack Torrance uit The Shining en met een immense fysieke kracht. Geenszins een grijze muis, dus.

"John Harrison is een doodnormale man die voor Starfleet werkt, maar hij keert zich tegen de groep vanwege zijn verleden en zijn eigen geheime agenda", gaat Abrams verder, die zijn kaarten als altijd dicht tegen de borst houdt.

"Hij pleegt twee terroristische aanvallen, een in Londen en een in de Verenigde Staten", wil de regisseur wel verklappen. "Als het team van Starfleet het dan tegen hem opneemt, blijkt hij veel gevaarlijker dan gedacht."

Star Trek Into Darkness draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.