Carrie remake wordt later uitgebracht

Wie het filmnieuws ook maar een beetje in de gaten houdt zal het vast niet zijn ontgaan dat er binnenkort een remake komt van de legendarische horrorfilm Carrie. In 1976 verfilmde Brian De Palma het boek van Stephen King en dit jaar is het de beurt aan Kimberly Peirce om ons mee te slepen in dit angstaanjagende horror drama.

In de rustige buitenwijk van Chamberlain, Maine, woont de streng gelovige en manipulatieve Margaret White (Julianne Moore), moeder van Carrie White (Chloë Grace Moretz). Carrie is een lief, maar zeer bescheiden meisje wiens leven een verborgen bestaan leidt en ze wordt daardoor volledig afgesloten van de maatschappij. Geteisterd door haar populaire klasgenoten wordt ze in bescherming genomen door haar gymlerares (Judy Greer). Sue Snell (Gabriella Wilde) is een meisje die niet meegaat in alle pesterijen en stelt voor aan haar broer dat hij Carrie meeneemt naar het eindgala. Dit is voor Carrie's klasgenoten de gelegenheid bij uitstek om haar nog eens goed te grazen te nemen. Jammer genoeg weet niemand af van Carrie's telekinetische gave en het resultaat ervan is enigszins zichtbaar in deze teaser trailer.

In eerste instantie werd de film al in maart verwacht in Amerika, maar dit is verplaatst naar 18 oktober, vooralsnog. De verschijningsdatum voor Nederland is helaas nog niet bekend.