Jurassic park 4 krijgt officiële releasedatum in Amerika

In Amerika zal op 13 juni 2014 het langverwachte vervolg van Jurassic Park in 3D in première gaan. Los van de producer, Steven Spielberg, en de 3D is er weinig bekend over de film.

Het project is nog in nevelen gehuld. Er is nog geen regisseur aan de film verbonden, ook het script zou nog moeten worden herzien. Tot slot kunnen we alleen maar bidden dat er, qua acteurs die het gaan opnemen tegen de familie van de kalkoen, namen van het kaliber Jeff Goldblum mee gemoeid zullen zijn. Over de 3D is overigens wel bekend dat het niet achteraf zal worden toegepast, zoals bij hedendaagse films vaak het geval is. Daarentegen zal men gedurende het maken van de film al rekening houden met de extra dimensie.

Al jaren wordt er gesproken over een nieuw vervolg op de, inmiddels zelf al historische, bioscoopkrakers. Nu er dus een releasedatum bekend is, kan het hevige speculeren beginnen. In 2004 was er een script van John Sayles klaar voor productie waarin de groot uitgevallen reptielen menselijke eigenschappen zoals een messcherpe intelligentie en een aapachtig lichaam verkregen door duistere wetenschappelijke experimenten. Of er elementen van deze absurde versie terugkomen in de film is een raadsel, maar men kan altijd hopen.

Over een eventuele releasedatum in de Nederlandse bioscopen is nog niets bekend.