Steven Spielberg baseert tv-serie op game Halo

Steven Spielberg gaat een tv-serie regisseren gebaseerd op de bekende gameserie Halo. Dat zei hij dinsdag in een videoboodschap tijdens de presentatie van de nieuwe Xbox One-spelcomputer in Washington. Spielberg is momenteel in Cannes waar hij de jury van het filmfestival voorzit.

De tv-serie zal exclusief te bekijken zijn op Xbox One. De spelcomputer is niet alleen geschikt voor het spelen van games maar biedt ook de mogelijkheid om tv te kijken, te internetten en het belprogramma Skype te gebruiken.

De 66-jarige filmmaker heeft er nooit een geheim van gemaakt dol te zijn op het spelen van computerspelletjes. Hij gaat de serie maken in samenwerking met 343 Industries, de Amerikaanse spelontwikkelaar achter de Halo-games.

Waar de serie over zal gaan is nog niet precies bekend, noch wanneer deze voor het eerst te zien is. In de games staat het personage Master Chief, een genetisch gemanipuleerde supersoldaat in een hypermodern gevechtskostuum, centraal.

Enkele jaren geleden bestonden plannen om Halo te verfilmen. Dat project is echter een stille dood gestorven. Fans konden tot nu toe hun hart ophalen in de online serie Halo 4: Forward Unto Dawn. Ook bestaat er de verzameling korte animatiefilms Halo Legends.


Steven Spielberg baseert tv-serie op game Halo (Foto: Novum)