FOK!filmtips van de dag: District 9

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Broadway-ster Jerry Travers werkt in Londen voor de producer Horace Hardwick. Op een late avond demonstreert Jerry zijn nieuwe danspasjes in Horace's hotel tot groot ongenoegen van dé Dale Tremont die zo niet aan haar slaap toekomt. Als ze komt klagen over het geluidsoverlast is er meteen een aantrekkingskracht tussen Dale en Jerry. Het wordt echter ingewikkeld wanneer Dale Jerry aanziet voor Horace. Top Hat is een musicalklassieker met Ginger Rogers en Fred Astaire. Te zien om 14.05 uur op Één.

In een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in Zuid-Afrika, District 9, worden al twintig jaar lang buitenaardse wezens vastgehouden. De controle over de situatie is uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een zelfstandige organisatie die niet geïnteresseerd is in het welzijn van de aliens. De spanning tussen de aliens en de mensen komt tot een hoogtepunt wanneer MNU-medewerker, Wikus van der Merwe, een alienvirus oploopt waardoor zijn DNA begint te veranderen. Wikus wordt al snel de meest gezochte man ter wereld en tevens de meest waardevolle. Hij is de sleutel tot het ontrafelen van het geheim van alientechnologie. Weggejaagd en zonder vrienden is er maar één plek voor hem om te schuilen: District 9.

Net als Cloverfield in 2008 is District 9 een sciencefictionfilm met een relatief onbekende cast en regisseur, maar een bekende producent achter de schermen. Niet J.J. Abrams maar Peter Jackson verbond zijn naam aan het project en daar wordt in de reclamecampagne uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt. Te zien om 20.00 uur op RTL7.

De stiefzoon van de tandarts, Stan Meijer,  een rol van Egbert Jan Weeber, is zeventien en weet niet goed hoe hij met het feit om moet gaan dat zijn vader hem als klein jongetje heeft verlaten. Hij komt in contact met de grootste crimineel van het dorp, Maikel, gespeeld door Tygo Gernandt. Bij een overval doden de twee in paniek hun slachtoffer. Het verhaal komt terecht bij het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia die nog wel wat klusjes voor ze heeft. Anna, gestalte gegeven door Angela Schijf, is de vriendin van Maikel. Als ze doorkrijgt hoe hij aan zijn geld komt, wil ze bij hem weg. Ze vraagt Stan om hulp waardoor ze hem voor een onmogelijke keuze stelt. Van God Los is om 21.15 uur te zien op CANVAS.

Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar de Sorbonne, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden. Before Sunrise heeft rollen voor onder andere Ethan Hawke en Julie Delphy. Te zien om 00.25 uur op BBC1,

Krokodillenbende 2, Anubis: Het pad der 7 zonden, The Negotiator, Ice Spiders, Twisted en Mortal Kombat zijn vandaag ook op de televisie te zien.