Eerste beelden uit Marvel One-Shot: Agent Carter

Van de week onthulde Marvel een teaser poster voor de nieuwe Captain America-film. In de berichtgeving daarover lieten we al vallen dat de nieuwe Marvel One-Shot, inmiddels een vaste prik voor de blu-ray releases van films uit het Marvel Cinematic Universe, zou vertellen over Peggy Carter uit de eerste Captain America-film. 

De première van de short, die op de blu-ray van Iron Man 3 zal verschijnen, zal volgende week plaatsvinden op San Diego Comic-Con voor een publiek van maximaal 6.500 mensen. Om de promotie een beetje op te krikken heeft Marvel een aantal beelden uit de film vrijgegeven, waaronder de filmposter.

Marvel One-Shot: Agent Carter - poster
Marvel One-Shot: Agent Carter - poster

De short vertelt, logischerwijs, over Peggy Carter, agent van S.S.R., oftewel de voorloper van S.H.I.E.L.D. Ze is op zoek naar iets met de naam Zodiac. "Zodiac is in de comics veel verschillende dingen geweest," aldus Marvel One-Shot vertegenwoordiger Louis D'Esposito. "Wat het hier is, is: het is dodelijk, het is belangrijk, het wordt bewaakt door boeven en het is van het grootste belang dat zij het te pakken krijgt." Carter krijgt het in de film aan de stok met een personage gespeeld door Bradley Whitford (The West Wing, The Cabin in the Woods), die het niet zo heeft op vrouwen in de spionagewereld.

Marvel's Agent Carter: Bradley Whitford
Marvel's Agent Carter: Bradley Whitford

Agent Carter is de nieuwste in een reeks One-Shots, waar we eerder al eens over vertelden. Waar de filmserie begon als een kleine scène of een extraatje, werd de schaal vorig jaar al iets opgeschroeft met Item 47 (te vinden op de blu-ray van The Avengers), waarin het verhaal al verder van de 'hoofdfilm' af kwam te staan. Agent Carter is vervolgens een period piece: het speelt zich af in de jaren '40 en kende een eigen productieteam.

Peggy Carter wordt in Agent Carter gespeeld door Hayley Atwell, die ook in The First Avenger te zien was. In The Winter Soldier, die volgend jaar verschijnt, vertolkt ze dezelfde rol, maar dan in het heden, en dus voorzien van een laag ouderdoms-makeup. The blu-ray van Iron Man 3, met de One-Shot, wordt verwacht in september.