Winona Ryder: 'Geluk belangrijker dan werk'

Omdat FOK! het afgelopen decennium nauwelijks meer over haar schreef, is het hoog tijd om voor het eerst in elf jaar een echte update te geven over de beeldschone Winona Ryder.

De bloedstollend mooie actrice stond (en staat al) decennia op de 'ja, ik wil'-lijstjes van veel mannen dankzij rollen in films als Beetlejuice, Heathers, Great Balls of Fire, The Age of Innocence, Edward Scissorhands, The Crucible, Mr. Deeds, S1m0ne en Girl, Interrupted.

Of het door de (stupide maar éénmalige) winkeldiefstal kwam of niet is onbekend, maar in de vijf jaar erna speelde het eindproduct der evolutie plots geen enkele belangrijke rol meer. Eeuwig zonde, natuurlijk. Daar kwamen Hollywoodproducers gelukkig ook achter.

De afgelopen paar jaar werkte ze mee aan films als Star Trek en Black Swan. Ze was deze week in Venetië voor de opnames van The Iceman, een film over een man die 50 zwervers vermoordde voor zijn 18e verjaardag en 250 mensen om zeep hielp voor de maffia.

Ze werkt bij het maken van de film samen met onder anderen Michael Shannon en David Schwimmer en geeft aan 'expres ver weg van de set te leven.' "Ik heb een punt in mijn leven bereikt waarop ik gewoon een fijn leven wil hebben. Werk is werk. Ik heb andere dingen die ik graag doe."

"Het is belangrijk om gelukkig en tevreden te zijn, om te blijven leren en je open op te stellen." Winona kampte in het verleden met depressies die door de stress van de vele media-aandacht werden veroorzaakt, vooral tijdens haar relaties met Johnny Depp ('90-'93) en Matt Damon ('98-2000).