The World's End komt niet naar Nederland

Het derde deel in Edgar Wright's "Three flavors Cornetto Trilogy", The World's End, wordt niet in Nederland uitgebracht. Dit werd vorige week bekend toen de film, die gepland stond voor een release op 19 september, uit de schema's werd gehaald.

De film is een thematisch vervolg op Shaun of the Dead en Hot Fuzz, beiden comedy's met in de hoofdrollen onder andere Simon Pegg en Nick Frost. Zij doen ook weer mee in de derde film, samen met onder meer Martin Freeman, Paddy Considine en Eddie Marsan. The World's End vertelt het verhaal over een groep vrienden die elkaar jaren niet hebben gezien, maar door Peggs personage bijeen worden geroepen om een kroegentocht te ondernemen. Tijdens deze tocht, die moet eindigen in de pub The World's End, ondervindt de groep complicaties die niet van deze wereld zijn.

The World's End
The World's End

De film is uitgebreid gepromoot op internationaal georiënteerde evenementen als San Diego Comic-Con en London Comic-Con en draait sinds een kleine maand in het Verenigd Koninkrijk, waar de film op de tweede positie in de box office top 10 binnenkwam en na enkele weken uit de lijst zakte. De release in de Verenigde Staten is volgende week.

Hoewel The World's End onderdeel is van een bij fans populaire trilogie en niet onsuccesvol was in het Verenigd Koninkrijk, zijn de verwachtingen voor de Nederlandse markt te laag voor een release in ons land. Wanneer gevraagd om een reactie, verklaart Universal Pictures International Netherlands dat niet verwacht wordt dat de film in Nederland haar commerciële doelstellingen kan halen en daarom is besloten deze film niet uit te brengen. Fans van de trilogie zullen daarom moeten uitwijken naar het buitenland of moeten wachten op de dvd-release.