FOK!filmblik: Revenge of the Zombies (1943)

In het FOK!filmblik van vandaag treffen we een echte klassieke horrorfilm van Steve Sekley aan. Revenge of the Zombies was echter net zo eng als de gemiddelde aflevering van Scooby Doo, maar wist met de sterke cast toch een stukje filmgeschiedenis te maken.

Revenge of the Zombies

In Revenge of the Zombies zien we John Carradine als Dr. Max Heinrich von Altermann. Von Altermann is een gestoorde geleerde die experimenten doet met overleden mensen om daarmee een onverslaanbaar leger voor het Derde Rijk te kunnen maken. Nadat zijn vrouw Lila (Veda Ann Borg) overlijdt krijgt hij zijn zwager Scott Warrington (Mauritz Hugo) en een door hem ingehuurde detective Larry Adams (Robert Lowery) over de vloer die een onderzoek naar het ploselinge overlijden van Lila doen. Wat ze niet weten is dat Von Altermann zijn vrouw weer tot leven heeft gebracht. Al snel merken ze dat zombies niet zo goed naar hun levende soortgenoten luisteren en het wordt een puinhoop.

Revenge of the Zombies 1

Revenge of the Zombies was de opvolger van de komische griezelfilm King of the Zombies uit 1941. Zowel Mantan Moreland als Madame Sul-Te-Wan waren ook in de vorige film te zien. De ster van deze film was natuurlijk John Carradine, een acteur die al eerder veel lof had geoogst met zijn rol van Dracula. Carradine was zo'n echte oldschool acteur die zijn ogen kon laten spreken. Ook de rol van Manton Moreland als de slungelige bediende Jeff was er eentje om in te lijsten. Om nog maar te zwijgen van de rol van James Baskett, die de rol speelt van de zombie Lazarus, die er nog het meest uitziet als een soort van jongere uitvoering van de beroemde bokspromoter Don King met zijn woeste kapsel.

Revenge of the Zombies 2

Met slechts 61 minuten is de film die uitgebracht werd door Monogram Pictures een beetje aan de korte kant maar Revenge of the Zombies weet een liefhebber van komische films zeker te bekoren.