FOK!filmblik: Narrow Margin (1990)

In het FOK!filmblik van vandaag treffen we een film aan die op 21 september 1990 voor het eerst in de bioscoop te zien was. Narrow Margin van Peter Hyams was een aangename remake van de klassieke thriller van Richard Fleischer uit 1952.

Narrow Margin

Carol Hunnicut (Anne Archer) is een jonge vrouw die een blind date heeft. Ze is die avond echter getuige van een moord, gepleegd door een grote baas van de mafia. De vrouw duikt onder in Canada en officier van justitie Robert Caulfield (Gene Hackman) krijgt de taak om haar veilig naar Los Angeles te brengen. Als Caulfield in Canada aankomt wordt hij meteen al verwelkomt door een helicopter vol met tot de tanden bewapend tuig. Caulfield en Hunnicut besluiten om met een trein aan de belagers te ontsnappen. Het is het begin van een dodelijk kat-en-muis spel, waarbij niemand lijkt te weten wie er goed of slecht is.

Narrow Margin 1

Met Narrow Margin leverde Peter Hyams een prima thriller die alleen wat aan de korte kant was. Hyams is een filmmaker die altijd leuke details in zijn film verwerkt. Zo vernoemde hij het personage Robert Caulfield naar een oude baas van hem, uit de tijd dat Hyams nog op de televisie als reporter actief was. in 1978 had Hyams de naam Robert Caulfield ook al eens gebruikt voor een personage in de sciencefiction thriller Capricorn One. Voor Narrow Margin werden opnames gemaakt in British Columbia en Alberta in Canada.

Narrow Margin 2

Narrow Margin zou in 2007 door Optimum Releasing op dvd worden uitgebracht, met een aantal aardige extra's. Waar de andere uitvoeringen waren uitgebracht met alleen de film, kende de Amerikaanse dvd als bonusmateriaal B-Roll opnames, een korte documentaire over de film, een aantal soundbites van de cast en crew, een trailer en zeer informatief commentaar van regisseur Peter Hyams.