FOK!filmtip v/d dag: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Pirates of the Caribbean On Stranger Tides

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor de film Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, die vanavond om 20.30 uur te zien is op SBS6. Jack Sparrow (Johnny Depp) beleeft in dit vierde deel van de uiterst succesvolle reeks Pirates of the Caribbean-films weer een heel bijzonder avontuur. Samen met zijn oude rivaal Hector Barbossa (Geoffrey Rush) gaat hij namelijk op zoek naar de legendarische 'Fontein van de Eeuwige Jeugd'. Al snel blijken er echter ook kapers op de kust te zitten. De beruchte Blackbeard (Ian McShane) en zijn dochter Angelica Teach (Penélope Cruz) hebben namelijk ook hun zinnen gezet op de kostbare bron.

Pirates of the Caribbean On Stranger Tides 1

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides was de eerste film in de reeks, die niet werd geregisseerd door Gore Verbinski. Rob Marshall, ook bekend van onder meer Chicago (2002), Memoirs of a Geisha (2005) en Nine (2009), mocht bij deze vierde Pirates-film op de regiestoel plaatsnemen. Het script voor de film is geschreven door Ted Elliott en Terry Rossio, die eerder ook al prima scenario's afleverden voor de vorige drie films in de serie. De film, die werd gemaakt met een budget van 150 miljoen dollar - wat trouwens maar de helft was van het budget van de voorgaande film Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) - leverde wereldwijd al zo'n 862 miljoen dollar op.

Pirates of the Caribbean On Stranger Tides 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!