Jamie Dornan is Christian Grey in Fifty Shades of Grey

Goed nieuws voor alle lezers die al wekenlang soppend en kwijlend zaten te wachten wie er nou de mannelijke hoofdrol zou gaan spelen in de verfilming van het kinky huisvrouwenporno met s.m. boek Fifty Shades of Grey. Er gingen namelijk al een tijdje geruchten dat Jamie Dornan in de race was voor de rol van Christian Grey. Vandaag werden deze geruchten bevestigd op de website van Variety.

Dornan neemt daarmee het stokje over van Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), die onlangs liet weten dat hij geen interesse had voor deze rol. De Noord-Ierse acteur was al eerder te zien in tv-series als The Fall en Once Upon a Time. Ook speelde hij in 2006 een hoofdrol in Sofia Coppola’s Marie Antoinette. Dornan is ook bekend van zijn relaties met Keira Knightley en Mischa Barton.

De vrouwelijke hoofdrol in Fifty Shades of Grey zal worden vertolkt door Dakota Johnson. De film zal vanaf 1 augustus 2014 in de bioscoop te zien zijn. Dornan zal begin 2014 ook te zien zijn in de film Flying Home van Dominique Deruddere.