Regisseurs vinden Gravity beste film

De film Gravity van regisseur Alfonso Cuaron is zaterdagnacht door de Director's Guild of America verkozen tot beste film. De Amerikaanse regisseursvakbond reikte de prijzen voor de 66e keer uit in Los Angeles.

De Amerikaanse regisseursvakbond koos Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan als beste regisseur van een dramaserie. Beth McCarthy-Miller, regisseuse van 30 Rock, werd uitgeroepen tot beste regisseur van een komedieserie. Bij de documentaires won Jehane Noujim voor The Square. Regisseur Steven Soderbergh viel in de prijzen met zijn tv-film Behind the Candelabra.

De DGA award voor beste film wordt gezien als goede graadmeter voor de Oscar voor beste regie. Slechts zeven maal ging het gouden beeldje naar een film die niet enkele weken daarvoor de DGA award in de wacht sleepte. De Oscars worden op 2 maart uitgereikt vanuit het Dolby Theatre in Los Angeles. Gravity is in de race voor de Oscar voor beste film, Cuaron maakt kans op de prijs voor beste regie.

Bij de uitreiking van de Directors Guild of America Outstanding Directorial Achievement Awards was kans op Nederlands succes. Matthijs van Heijningen jr. was in de race voor de DGA Award voor beste commercial met een reclamefilmpje dat hij voor Sony Playstation maakte. Van Heijningen jr. legde het echter af tegen Martin de Thurah, die een commercial voor cognacfabrikant Hennessey maakte.