'Warner Bros gaat Justice League-film aankondigen'

De aankondiging, afgelopen juli, dat het vervolg op Man of Steel ook Batman en later, in december, ook Wonder Woman deel uit zou maken van het totaalplaatje, deed fans van DC Comics hun oren spitsen. Komt er dan eindelijk een film over de Justice League?

Deze film, waarin volgens fans Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern en anderen het scherm moeten delen, is al jaren "in de maak". Dat wil zeggen: Warner Brothers ziet er wel wat in maar heeft tot nu toe geen geschikte ingang gevonden om deze film van de grond te krijgen. Toen genreconcurrent Marvel in 2012 met hun tegenhanger, The Avengers, fans en critici positief stelde (en, ahum, bakken geld binnenhaalde), draaiden de hoofden van de wereld richting DC Entertainment: nu jullie. Kom maar op.

Justice League (New 52)

In een interview met The New York Times van afgelopen zaterdag sprak de CEO van Warner Brothers, Kevin Tsujihara, over zijn aanpak, successen en wensen. Journalist Brooks Barnes bracht ook de DC franchise ter sprake. Na melding te maken van de nieuwe series The Flash en Gotham, wist hij te melden dat "een filmserie zal worden aangekondigd in de nabije toekomst," doelend op een reeks films gebaseerd op DC Comics. Barnes weet hieraan toe te voegen dat er "verwacht wordt dat een Justice League-film hier onderdeel van is".

Dit zegt natuurlijk nog niet veel, mede omdat Barnes hier zelf de beweringen doet en niet direct Tsujihara citeert. Maar gezien de ontwikkelingen rondom wat nu nog provisorisch Batman vs Superman wordt genoemd en het feit dat DC nu wel erg ver achterloopt op Marvel, moet het wel raar lopen als er niet nog deze zomer duidelijkheid over komt.