Rol van The Riddler gecast in Gotham

Nog voordat de serie goed en wel begonnen is heeft Gotham al aardig wat aandacht op zich weten te richten. De verklaring is eenvoudig: als je bekende rollen aan het invullen bent krijg je die aandacht al snel. Er is er weer eentje ingevuld: die van de Riddler.

Of eigenlijk die van Edward Nygma. Gotham zal niet beginnen middenin de wereld van Batman, maar deze langzaam vormen. De bekende schurken uit de stad zijn simpelweg deze schurken nog niet, dus we spreken ze nog met hun normale namen aan. Nygma, die in 1995 nog gespeeld werd door Jim Carrey, zal in de serie worden vormgegeven door Cory Michael Smith.

Smith is momenteel ingeschaald als gastacteur, wat betekent dat Nygma initieel misschien maar in één aflevering te zien zal zijn, maar de kans is altijd dat hij een upgrade krijgt op een later moment. Smith voegt zich bij een cast waarin Ben McKenzie de rol van James Gordon speelt en David Mazouz een jonge Bruce Wayne. Hiernaast worden voornamelijk onbekende acteurs gecast in de bekende rollen; niet ongebruikelijk voor nieuwe tv-series maar opvallend voor een serie met zulke iconische rollen.

De serie, die wordt opgezet door Bruno Heller (Rome, The Mentalist), wordt geproduceerd zonder eerst een pilot te maken en zal wellicht vanaf komende herfst te zien zijn.